71
Megosztás

Miért pont a Zoo tábor?

Miért pont a Zoo tábor?

 

Ahogy elkezdődik a nyári szünet sorra nyitják kapuikat a nyári táborok. Ma már számtalan téma és megoldás közül választhatunk, a táborrengetegben szinte elvész az ember. De melyik lesz a legjobb, hol érezné magát legjobban gyerekünk? Amennyiben csemetéd szereti az állatokat, a természetet, szeretnéd, ha egész nap izgalmas programokon venne részt, hozd el a Zoo táborba. Nálunk a lurkók egész nap a szabad levegőn vannak, számtalan érdekes és izgalmas élménnyel gazdagodnak.
A  Zoo táborban szakképzett pedagógusok vezetésével folyik a környezeti oktatás. Célunk a közvetlen tapasztalatok szerzése, módszerünk a játékosság.  Az állatkert olyan helyszín, ahol minden érzékével tanul a gyerek, szinte önkéntelenül, tudat alatt szívja magába az ismereteket, szó szerint, akár az orrán át. Hiszen itt nemcsak szemtől szembe találkozhat az élő állattal, hanem érezheti a szagát, tapinthatja a bundáját, tollát, pikkelyét, hallhatja a hangját.
A tábor napjai alatt a gyerekek részt vehetnek az állatok gondozásában, etetésében, az állatpark tisztaságának, szépségének megőrzésében. Megismerik a park belső életét, a vetélkedőkön, játékokon keresztül közelebb kerülnek az állatokhoz, növényekhez, megértik, hogy láthatatlan kötelék fűz össze bennünket, hogy egyetlen közös biológiai rendszer részei vagyunk, amelynek egyensúlya létfontosságú mindannyiunk számára. 

Az állatkert varázslatos hely, ahol a gyerekek megszerethetik még az olyan félreismert állatokat is, amilyen a kígyó vagy a patkány. Mert minél többet tud róluk valaki, annál közelebb érzi őket magához. Ha pedig megfogja, vagy akár a kezén sétáltatja az állatot, még jobban megismeri, és többé már nem fog undorodni tőle, mint azelőtt.
Az állatos programok mellett kézműves foglalkozásokkal, sok-sok játékkal, pénteken pedig cirkuszi előadással színesítjük a programot.

Sikerességünket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy évről évre egyre több a visszatérő táborosunk. Várunk minden régi és minden új érdeklődő diákot!