0
Megosztás

Ha iskolaszünet, akkor jöhetnek a táborok – de hogyan válasszunk?

Ha iskolaszünet, akkor jöhetnek a táborok – de hogyan válasszunk?

A gyerekek számára a legszebb időszak a nyári vakáció ideje. Süt a nap, nem kell az iskolapadot koptatni, szabad az élet, szabad a tánc.
Sok szülőnek azonban óriási gondot okoz, hogyan oldja meg gyermeke felügyeletét a nyári szünet tizenegy hete alatt. A dolgozó szülők nem tudnak ennyi szabadságot kivenni és a közeli rokonságot sem mozgósíthatják hosszú hetekre. Egy hét anyuval, egy hét apuval, két hét a nagyinál, de ez még mindig nem elég. A fennmaradó időre nyújtanak megoldást a nyári táborok. 

Ma már számtalan lehetőség közül választhatnak a szülők. Vannak ottalvós és napközis táborok, vannak kaland-, kézműves-, sport-, állatkerti, természetjáró- és iskolai táborok. A kör szűkítése céljából, a gyermek érdeklődési körének és korosztályának megfelelő tábort válasszuk, és ha lehet, ne egyedül, hanem az érintett véleményét is meghallgatva. Egy jól kiválasztott táborban testben és lélekben is gazdagodik a csemete: tanul, új élményeket szerez, megtanul másokhoz alkalmazkodni, közösségben élni, arról nem is beszélve, hogy a táborban akár életre szóló barátságok is köttethetnek.

Minden tábor előtt érdemes terepszemlét tartani, amennyiben ez megoldható. A legfontosabb, hogy a szülő merjen kérdezni! Próbáljon személyesen kapcsolatba lépni a tábor vezetőjével, és megtudakolni, miért jó, ha odaviszi a gyerekét. Kérdezzük meg, milyen programok lesznek, milyen korosztály megy a táborba, mit csinálnak, ha esik az eső, egyszóval minden lehetséges felvetésre kapjunk választ!

A legfontosabb, hogy olyan helyre írassuk be gyermekünket ahova ő is szívesen megy és mi is teljes nyugalomban, biztonságban tudjuk őt. Így ez a pár nap valóban örök élmény marad.